Imprimă această pagină

Cum se împarte bugetul și cine autorizează construcțiile în marile capitale europene Recomandat

Petrica_Adelin Joi, 21 Noiembrie 2024 0

București: 7 autorități locale (primari de sector și primar general) emit autorizații de construire în Capitala României. În București sunt 7 bugete pentru cele șase sectoare plus bugetul Primăriei Capitalei.

Paris: Primăria Parisului, prin Direcția de Urbanism este cea care emite autorizațiile de construcție și care se asigură că proiectele respectă legislația în vigoare. Capitala Franței este împărțită în 20 de arondismente. Bugetul local al arondismentelor este alocat de Primăria Paris și de Consiliul Municipal.

Viena: Primăria Vienei, prin Direcția de Urbanism și Administrația pentru Construcții și Planificare Urbană, este cea care are responsabilitățile legate de emiterea autorizațiilor de construcție în Viena. Și în Viena bugetul este gestionat de Primăria Vienei și de Consiliul Municipal.

Roma: Primăria Romei, prin departamentele sale, cum ar fi și Departamentul de Planificare Urbană sau cel pentru Protecția Mediului și Patrimoniului Cultural, emite autorizațiile de construcție pentru oraș. Bugetul Capitalei Italiei este împărțit de Primărie și Consiliul Municipal.

Madrid: Primăria Madridului/Consiliul Municipal este responsabil de emiterea autorizațiilor de construcție pe teritoriul orașului. Procesul se derulează prin Departamentul de Urbanism și prin Biroul de Autorizare a Construcțiilor. Și bugetul este împărțit de către Primăria Madridului și Consiliul Municipal.

Londra: Deși este împărțită în 32 de districte, responsabile pentru majoritatea serviciilor comunale în zonele pe care le cuprind, Primarul are competența de a aproba sau nu în investițiile de "importanță strategică potențială" proiectate în cartierele din Londra. Potrivit legii, investiția de "importanță strategică potențială" reprezintă:

• dezvoltarea a 150 de unități rezidențiale sau mai mult;

• dezvoltare pe o înălțime mai mare de 30 de metri (în afara orașului Londra);

• Dezvoltarea pe zona verde sau pe terenurile metropolitane deschise.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)