Ziua Victoriei în Europa în cel de-Al Doilea Război Mondial, Ziua Independenţei de stat a României şi Ziua Europei – o triplă aniversare celebrată la Braşov printr-un ceremonial militar şi religios desfăşurat în Piaţa Unirii.
Adrian Iatan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a onorat solemnitatea momentului şi a depus o coroană de flori în semn de recunoştinţă pentru eroii neamului românesc căzuţi în bătăliile pentru independenţa, libertatea şi interitatea României.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Marius Nicolae Haţegan, împreună cu arhitectul şef al judeţului Alba, Amalia Mărginean, s-a întâlnit ieri, la sediul Consiliului Județean Cluj, cu Claudiu Salanță, arhitect-șef al județului Cluj și cu vicepreşedintele Radu Florin Rațiu.
Unul dintre punctele importante pe marginea căruia s-au purtat discuţii a fost Codul Amenajării Teritoriului, Urbanismului și Construcțiilor, document care se află încă în faza de dezbatere şi pentru care au fost formulate, cu această ocazie, propuneri comune de simplificare privitoare la domeniul urbanistic.
Discuţiile au abordat şi tema digitalizării, pe cea a transportului public şi a investiţiilor în infrastructură.
Vicepreşedintele Marius Haţegan a lansat, în cadrul acestei întâlniri, o propunere de colaborare pe zona în care judeţul Alba se învecinează cu județele Cluj și Bihor, prin inițierea unui Plan de Amenajare a Teritoriului Zonal “Muntii Apuseni”.
Premierul român Marcel Ciolacu propune înființarea la Castellón a unui centru logistic pentru victimele de origine română ale inundațiilor din Spania. Sunt în permanentă legătură cu premierul spaniol, Pedro Sanchez, a dezvăluit Ciolacu.
Propunerea a fost lansată joi.
„Suntem alături de toți cei afectați de inundațiile grave din Spania, mulți dintre ei români care muncesc, trăiesc sau studiază în această țară. Toți trebuie să știe că statul român are grijă de cetățenii săi, indiferent unde se află! Sunt în permanentă legătură cu premierul spaniol, Pedro Sanchez, pe care l-am asigurat de disponibilitatea Guvernului român de a susține eforturile autorităților locale din Spania în salvarea victimelor și protejarea persoanelor sinistrate”, a declarat Marcel Ciolacu.
Premierul a cerut să fie constituit un grup de acțiune.
„Am cerut azi ministerelor să constituie un grup de acțiune pentru a vedea în ce condiții putem amenaja la Castellón, în colaborare cu autoritățile spaniole, un centru logistic prin care să oferim românilor afectați de inundații ajutor suplimentar față de ceea ce primesc de la statul spaniol. Le-am cerut tuturor instituțiilor statului să păstreze permanent legătura cu autoritățile spaniole și cu românii din Spania, să ofere sprijin, inclusiv prin asigurarea transportului pentru repatriere, în cazul în care vor exista solicitări în acest sens”, a precizat Marcel Ciolacu.
"Noi avem un referendum cu trei întrebări, dar validitatea referendumului se va face întrebare cu întrebare. Şi atunci, pentru ca referendumul cu privire la una dintre întrebări să fie valid, trebuie să fie o prezenţă de 30% din numărul bucureştenilor înscrişi în lista electorală - adică 540.000 de oameni. Trebuie ca 25% din numărul alegătorilor înscrişi în Registrul Electoral să exprime o opţiune - adică să ia buletinul de vot şi să spună 'da' sau 'nu' - asta înseamnă 450.000 de oameni. Şi mai trebuie ca dintre cei care au răspuns 'da' sau 'nu' mai mult de jumătate să spună 'da'", a explicat edilul general, într-o intervenţie live pe Facebook.
Nicuşor Dan a precizat că, dacă va fi implementată măsura pe care o propune prin referendum, toate lucrările de construcţii vor fi autorizate de primarul general, inclusiv cele realizate de primăriile de sector. El a explicat că edilii de sector vor avea în continuare atribuţii în ceea ce priveşte: şcolile, străzile secundare, parcurile, colectarea deşeurilor, curăţenia stradală, anveloparea blocurilor, domeniul social.
Campania are ca scop informarea populației adulte și a tinerilor despre îmbunătățirea stării de sănătate prin practicarea activităților fizice în mod regulat.
Pentru copii şi adolescenţi între 5 şi 17 ani, Organizația Mondială a Sănătății recomandă:
-cel puțin 60 de minute pe zi de activități aerobe de intensitate moderată până la intensă +
-cel puțin 3 zile pe săptămână de activități fizice aerobe intense și activități fizice care întăresc mușchii și oasele.
Activitățile fizice îmbunătățesc:
Forma fizică;
Forța musculară;
Sănătatea oaselor;
Aspectul tenului;
Performanțele școlare;
Memoria, concentrarea;
Calitatea somnului;
Imunitatea organismului;
Încrederea în propria persoană;
Sociabilitatea.
Parcul Copou din municipiul Vaslui a găzduit o conferință intitulată „Maica Domnului, chip al nobleții și bucuriei”, susținută de Părintele Pimen Vlad, starețul Chiliei „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” a Schitului Lacu din Sfântul Munte Athos.
La întâlnirea cu Părintele Pimen Vlad au participat aproape 3000 de vasluieni, doritori să asculte sfaturile și învățăturile monahului de la Sfântul Munte Athos.
Părintele Pimen Vlad a mărturisit că nu se aștepta la un public așa de numeros și a avut răbdarea necesară pentru a răspunde la multe dintre întrebările participanților.
Părintele Pimen Vlad la Vaslui: „Toate trebuie să fie prin exemplu, nu prin cuvinte!”
Conferința a fost coordonată de PS Ignatie, Episcopul Hușilor, și a fost organizată în cadrul Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui.
Potrivit unui anunț al filialei locale, ieri, PSD DÂMBOVIȚA și-a prezentat candidații pentru primăriile din județ dar și pentru Consiliul Județean Dâmbovița.
”Ca de fiecare dată, PSD DÂMBOVIȚA este pregătit pentru examenul pe care îl va susține în fața dâmbovițenilor!
Pentru noi, vorbesc anii de muncă, proiectele și investițiile din fiecare localitate.
Am demonstrat că suntem alături de dâmbovițeni și că împreună facem cea mai bună Echipă!”, susține Corneliu Stefan într-o postare online, unul dintre membrii marcanți ai filialei.
Județul Vâlcea nu doar că este cel mai frumos din țară, dar așa cum spunea și Înaltpreasfinția sa Varsanufie, Vâlcea este județul unde Dumnezeu a pus degetul Său. Suntem binecuvântați și cu unul dintre cele mai frumoase locuri sfinte din țară, Catedrala Arhiepiscopală a Râmnicului.
Sfântul Calinic de la Cernica a fost Episcopul Râmnicului din anul 1850, până la moartea sa, în 1868, și este ctitorul și ocrotitorul Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu Vâlcea.
După ce a fost ales episcop al Râmnicului, a redeschis Seminarul din Râmnic, a refăcut reşedinţa episcopală şi schitul Frăsinei unde a introdus rânduiala athonită.
Datorită tuturor faptelor pe care le-a facut, a credinței și a evlaviei sale, în anul 1955 a fost canonizat.
„Sunt oameni pe care îi cunoașteți, pe care îi întâlniți des și cu care puteți discuta oricând despre problemele urbei. Lista a fost votată în unanimitate și le mulțumesc colegilor din PSD pentru încredere, așa cum trebuie să le mulțumesc domnilor Cosmin Popescu și Mihai Weber, cei cu care ne-am consultat permanent în privința componenței echipei.
Revenind la candidații pentru Consiliul Local, veți observa că sunt oameni cu experiență, implicați și cu rezultate în domeniile lor de activitate. Din echipă fac parte multe doamne, mai ales că avem o organizație de femei foarte activă”- Primarul Municipiului Targu Jiu!.
O ceremonie de premiere a elevilor romi cu rezultate excepționale în educație, cultură și sport se desfășoară luni. Elevii sunt premiați de premierul Marcel Ciolacu.
Reprezentanții Guvernului au anunțat că evenimentul este programat luni, la ora 17.00. Premierul Marcel Ciolacu îi primește și premiază pe elevii și tinerii romi cu rezultate excepționale în educație, cultură și sport. Conform programului oficial, la eveniment participă și deputatul Cătălin Manea. Evenimentul are loc cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor.
Error: No articles to display