Consumul de bere în România a scăzut, pe fondul crizei COVID-19 Recomandat

În lunile martie – mai 2020, sectorul local al berii a înregistrat o scădere de peste 10 procente față de aceeași perioadă a anului anterior, anunță Asociația Berarii României. În același timp, mai ales pe fondul închiderii restaurantelor și redeschiderea târzie a teraselor, preferința consumatorilor de bere pentru ambalaje de unică folosință a crescut cu o treime, în timp ce sticla reutilizabilă a cunoscut o scădere de 45%.

La nivelul primelor 5 luni din an, comparativ cu ianuarie – mai 2019, trendul descendent al sticlei reutilizabile este și mai accentuat (-45%) în raport cu sticla de unică folosință, care a crescut cu 36%.

Totodată, faptul că barurile și restaurantele și-au oprit activitatea timp de 2 luni și jumătate, a dus și la închiderea liniilor de bere la draft. Chiar dacă începând cu 1 iunie terasele s-au redeschis, reluarea comercializării berii draft se petrece treptat, în concordanță cu măsurile de redeschidere etapizată a locațiilor Horeca. Scăderea importantă înregistrată de segmentul Keg din primele luni va marca întregul an 2020

Asociația Berarii României reprezintă șase dintre cei mai importanți producători de bere din România. Împreună, acești producători furnizează 85% din cantitatea de bere consumată în România. Totodată, din Asociație fac parte și reprezentanți ai producătorilor de materii prime: SOUFFLET MALȚ ROMÂNIA și ASOCIAȚIA PRODUCĂTORILOR DE HAMEI DIN ROMÂNIA.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Joi, 16 Iulie 2020 16:52

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai citite

Error: No articles to display