Banca Mondială ajută România să-și renoveze școlile Recomandat

Aproximativ 100 de clădiri, ce aparțin de 55 de școli din România, vor fi renovate pentru a îndeplini standarde moderne de siguranță, reziliență, incluziune, sustenabilitate și infrastructură digitală, în cadrul unui nou Proiect pentru școli mai sigure, incluzive și durabile, anunță Banca Mondială.

Proiectul, în valoare de 100 de milioane de euro, a fost aprobat vineri de Consiliul de Administrație al Băncii Mondiale.

În România, este o nevoie urgentă de îmbunătățire a rezultatelor educaționale, în special, în ceea ce privește o serie de probleme majore ce țin de reducerea absenteismului in rândul elevilor și creșterea numărului de elevi care participă la clase și își finalizează studiile.

„Un copil născut în România se așteaptă să își atingă doar 58% din productivitatea totală pe care ar putea-o atinge dacă ar avea acces la servicii mai bune de educație și sănătate”, spune Tatiana Proskuryakova, Director de țară al Băncii Mondiale pentru România. „În plus, cercetările demonstrează cum calitatea infrastructurii educaționale afectează în mod direct nivelul de performanță al elevilor. Îmbunătățiri în calitatea acestei infrastructuri vor ajuta în mod direct elevii de astăzi, iar, in viitor, vor aduce beneficii întregii țări.”

În plus, proiectul va oferi sprijin municipalităților din țară pentru a investi în infrastructura educațională și oferă noi oportunități ale României de a investi în reziliență în fața dezastrelor și a schimbărilor climatice, prin investiții în școli sigure ce pot oferi adăpost de urgență în cazul dezastrelor și care reprezintă spații educaționale flexibile ce pot fi utilizate pentru activități comunitare.

Astăzi, peste 1.000 de școli din întreaga țară sunt expuse unui risc ridicat de deteriorare sau colaps în cazul unui cutremur, sau nu îndeplinesc standardele moderne de incendiu, sanitizare sau cerințele privind calitatea aerului. Mai mult, școlile joacă un rol important în creșterea gradului de conștientizare a riscurilor legate de dezastre naturale și schimbări climatice, dar și in îmbunătățirea pregătirii pentru situații de urgență.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai citite

Error: No articles to display