A doua versiune a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență – FII PREGĂTIT Recomandat

De Mărțișor, Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a participat la o acțiune importantă din cadrul Săptămânii Protecției Civile, cu ocazia Zilei Internaționale a Protecției Civile.

Cu această ocazie s-a lansat cea de a doua versiune a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență – FII PREGĂTIT, proiect dezvoltat de DSU.

„Acest instrument, care v-a fost prezentat, este parte, dacă vreți, din produsele acestei culturi axată pe creativitate și proactivitate. N-avem, în mod expres, între obligațiile legale, o astfel de acțiune. Nu e, cred, specificat în discursuri politice sau programe politice, dar este o metodă, e un produs, e un serviciu pe care noi îl punem în funcțiune pentru că aici, în interior, oamenii s-au gândit la el. Şi numai că s-au gândit, dar l-au și concretizat

Care e rolul fundamental al acestui instrument?…prin toate aceste caracteristici tehnice de a informa, de a pune la dispoziție date utile, de a învăța în caz de intervenție sau înaintea ei ce trebuie să faci ca să te pregătești sau, dacă traversezi o astfel de situație, ce trebuie să faci pentru a te salva pe tine și pe cei din jur.

Rolul fundamental este că transformă cetățenii, publicul, populația într-un partener al instituțiilor care acționează pentru salvarea populației, în speță IGSU, DSU, Poliție, Jandarmerie, oricine intervine din partea autorităților într-o situație de urgență.

Efectul acestei intervenții este multiplicat în termeni de eficiență și de rezultat concret, dacă ai în cetățean, în public, în populație un partener informat. Un partener pregătit, care să știe să acționeze până ajung mijloacele de intervenție. Care să știe cum să se comporte până ajung acestea și în timpul intervenției sau după intervenție. Care să se transforme prin această interacțiune conjugată între cetățean și autoritate dintr-o potențială victimă, în pasul 2, într-un cetățean salvat și în pasul 3, într-un partener al autorității, al pompierului salvator, de exemplu, pentru a salva și alte persoane. Care, la rândul lor pot fi transformate din potențială victimă în cetățean salvat și alt partener. Şi se creează un efect de multiplicare, de domino, dacă vreți, un cerc virtuos care multiplică la cote formidabile eficiența salvatorilor. Îi protejează și pe salvator și pe cetățean”, a precizat Predoiu.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai citite

Error: No articles to display